Gå til hovedindhold

Mødet med andre pårørende i en pårørendegruppe

Du kan i en pårørendegruppe hører andre fortælle om livet som pårørende til et menneske med demens, samt fortælle om dine oplevelser. Det opleves af mange som et pusterum, hvor de kan få fornyet energi og inspiration til at klare dagligdagen.

 • Læs op

Indhold

  Forrige Næste

  Læsetid: 3 min

  Når du er pårørende til et menneske med demens, er det ofte at du oplever hverdagen vendes på hovedet. Du oplever måske tiltagende afmagt, og en følelse af at du er alene om omsorgsopgaven for din pårørende og for de øvrige daglige opgaver. 

  Pårørendegrupper er et sted, hvor du kan opleve gensidig støtte, genkendelse og at den afmagt og frustration du føler, er normal at opleve som pårørende til et menneske med demens. 

   

  Der findes forskellige tilbud i Næstved kommune, som du blandet andet kan tale med specialisterne i demens og psykiatri. Du kan finde deres kontaktoplysninger andet sted på siden. 

   

  Næstved kommunes tilbud til pårørende

  Du har mulighed for at deltage i Alzheimer foreningens pårørendegrupper, samt andre arrangementer, der kan give dig råd og støtte i din situation.

   

  Alzheimerforeningens tilbud til pårørende

  Er en interesseorganisation, som er uafhængig af diagnoser.

  De oplever, at til trods for, at der er stor forskel på diagnoser, er der mange ting pårørende har tilfælles.

  De arbejder for, at du som pårørende kan passe på din kære, samtidig med at du passer godt på dig selv.

   

  Tilbud fra Pårørende i Danmark

  Det er muligt for dig at kontakte Alzheimer foreningens demenslinie, for at få rådgivning, information eller bare en der lytter, samt hjælp til at se nye muligheder i dagligdagen. 

   

  Alzheimerforeningens Demenslinie