Gå til hovedindhold

Få mere lykke i din hverdag

Det kan være svært at finde lykken i dagligdagen som pårørende til et menneske med demens, men der er flere ting du selv kan gøre for at fremme det.

 • Læs op

Indhold

  Forrige Næste

  Læsetid: 2 min

  Når du er pårørende til et menneske med demens, kan der være perioder, hvor du tænker, at du aldrig rigtig bliver lykkelig igen.

  Det kan være du tænker, at når din pårørende med demens en gang er gået bort, så kan du igen begynde at leve og blive lykkelig igen. Det vil altså sige, når først sorgen over tabet af dem er ovre. Derved udskyder du muligheden for at du og I kan være mere lykkelige lige nu. 

  Men hvad er lykke egentlig for en størrelse

  Det er for mange mennesker en følelse af længerevarende velvære. Den skabes ofte i relation til andre og hænger sammen med følelsen af et rart og godt liv.

  Det er desværre ofte sådan, at det der gør dig ulykke i dit liv ofte skyldes din relation til andre. Derfor er det vigtigt, at du har fokus på, hvad der funger godt i dine relationer, og hvad du kan lave om?

  Små konkrete hverdags mål kan gøre dig mere lykkelig

  Mange oplever, at hvis de har et konkret et mål i deres liv, så føler de sig mere lykkelige. Målene kan være ganske små, som fx

  • at drikke en kop kaffe
  • læse en artikel i avisen
  • få arrangeret at børnebørnene kommer på besøg

  De små mål i livet kan gøre dig mere lykkelig. Det skylde, at du oplever, at du når dem, og derved oplever en succes i din dagligdag.