Gå til hovedindhold

Få fornyet energi

Når du sidder i et fly og kabinen mister ilt, så skal du først selv tage iltmasken på. Det er lidt som det at være pårørende, at du skal få energi og overskud i dagligdagen.

 • Læs op

Indhold

  Forrige Næste

  Læsetid: 2 min

  For at kunne magte at være pårørende til et menneske med demens er det vigtigt, at du finder måder at give dig selv fornyet energi og overskud i dagligdagen.

  Inden du læser videre kan du eventuelt tænke over følgende:

  • Hvad giver dig glæde og energi i hverdagen?
  • Hvad er vigtigt for dig?
  • Er der noget du ønsker at gøre for dig selv, men ikke får gjort?
  • Hvad ligger der til grund for at du ikke får det gjort – og hvad skal der til for at ændre det?

  Skab tid til dig selv

  I denne periode af dit liv er det vigtigt, at du stadig finder tid til dine interesser, selvom du føler, at du forsømmer din pårørende.

  Det er her, du skal få fornyet energi og overskud til at magte din dagligdag med alle de nye udfordringer det giver, at være rask pårørende til et menneske med demens. Du skal være noget for dig selv, før du kan være noget for andre.

  Mennesker med demens kan ofte have svært ved at være alene i længere tid. Spørg en ven, bekendt eller et familiemedlem, om de har mulighed for at hjælpe dig med at være der, mens du gør noget godt for dig selv.

  Der er samtidig mulighed for at tale med specialisten i demens og psykiatri om, hvad der kan tilbydes af aflastning i dagtimerne fra kommunens side.

  Kontakt specialisterne i demens og psykiatri

  Der findes også frivillige organisationer, som tilbyder aflastning for eksempel Aflastningstjenesten Lotus.

  Aflastningstjenesten Lotus